Deputetët e Komisionit parlamentar për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim takohen me Zv.Drejtorin e Përgjithshëm të AKK-së

09/11/2023

Zv. Drejtori i Përgjithshëm i Agjencisë Kadastrale të Kosovës z. Avni Ahmeti, së bashku me Zv. Drejtorin e Drejtorisë Ligjor z. Bashkim Shaqiri, ka pritur në takim Deputetët e Komisionit parlamentar për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim, z. Milazim Salihaj, z. Isak Shabani dhe z. Salih Zyba.
Z. Ahmeti i njoftoi deputetët për aktivitetet e Agjencisë Kadastrale të Kosovës, duke përfshirë infrastrukturën ligjore, projektet kapitale, avancimet në sisteme kadastrale dhe aktivitetet e tjera të cilat janë në proces të realizimit nga AKK-ja.
Pashmangshmërisht në këtë takim u diskutua edhe për Projektligjin për kadastër me të cilin trajtohet një nga problemet më të theksuara në të drejtat pronësore që është informaliteti i lartë. Ky problem do të zgjidhet përmes fuqizimit të rolit të komisionit për Rindërtimin e informacioneve kadastrale, i definuar me këtë ligj.
Në anën tjetër deputetët e informuan Zv. Drejtorin Ahmeti, që Projektligji për Kadastër të Pronës së Paluajtshme është në rend dite në seancën e radhës të Kuvendit të Republikës së Kosovës

Shpërndaje në:

Të tjera

AKK pret në takim ekspertë të Bankës Botërore në kuadër të Projektit “Rritja e Cilësisë dhe Fushëveprimit të Regjistrimit të Tatimpaguesve”

05/12/2023

AKK-ja pjesë e punëtorisë për shpronësim organizuar nga MMPHI – Departamenti i Shpronësimit

01/12/2023

Hapen zyrat kadastrale në veri

29/11/2023

Funksionalizohen shërbimet kadastrale në ZKK Mitrovicë Veriore, Leposaviq, Zubin Potok dhe Zveçan

27/11/2023

AKK-ja pjesë e punëtorisë për komasacion organizuar nga AKP-ja

22/11/2023
Frogot Password?

Ankesë

Kontakte

AKK

Rr. "Arbënor dhe Astrit Dehari" No. 25 

Ndërtesa e Arkivit / Kati II

10000, Prishtinë

Republika e Kosovës

Tel: 038 512 353

Email: akk@rks-gov.net